"The following SDK components were not installed: sys-img-x86-addon-google_apis-google-22 and addon-google_apis-google-22"

I'm Windows 7 64-bit user and I got Android Studio problem after I update the latest version of Android Studio and SDK components..

The following SDK components were not installed: sys-img-x86-addon-google_apis-google-22 and addon-google_apis-google-22

Please help me to resolve this problem. Thank you.

-------------Problems Reply------------

I am having the same issue when trying to upgrade Android Studio from 1.1 to 1.2 on Mac OS 10.10. I solved the problem by selecting custom installation instead of standard. Also we need to select the Android SDK Platform (Lollipop 5.1).

I uninstall Only Android studio (keep the SDK and Emulator) and then reinstall it just android studio. took me 2 minutes and my android studio work again.

"The following SDK components were not installed: sys-img-x86-addon-google_apis-google-22 and addon-google_apis-google-22"

  • Choose the new UI Design >> next
  • Just try to cancel the "Downloading Components" from upper right corner 'X' button.
  • A dialog box will appear then click OK (wait a bit for first time launch)

I'm a MacOS user.

I solved it by uninstalling Android Studio and reinstalling it again.

If you want to try this link helped me a lot.

Uninstall Android Studio MacOS (terminal)

I am using Linux mint 17, I ran the studio.sh as root sudo ./studio.sh, it installed the android sdk in /root/. Then to run the studio just write the command sudo ./studio.sh.

This solution is for Linux (Debian based) users.

i have solve my same problem

i update my android studio, and i choose not to import my setting from my previous version than that problem appear.

than i realize that i have 2 AndroidStudio folder on my windows account (.AndroidStudio and .AndroidStudio1.2) and on my new .AndroidStudio1.2 folder there are no other.xml file.

than i copy other.xml file from C:\Users\my windows account name.AndroidStudio\config\options to C:\Users\my windows account name.AndroidStudio1.2\config\options

and that how i solve my problem.

I am using Windows 7 Professional and I was having same problem @Bayu Mohammad Lufty not worked for me.

I simply delete .AndroidStudio1.2 from my C:\Users\UserName\ and restart my Android studio again. It open Android Studio perfectly! It configured everything again in next start :)

I had this same problem, but I'm a Linux user.

I resolved the problem by reattempting the installation with adminstrator privileges. [For those Linux users reading this, I ran studio.sh with sudo.]

go to c->users->[Your user account]-> remove android 1.2 and restart the android studio when it ask to import select first radio button which is import setting from previous config

there you go fixed

Category:android Views:114 Time:2018-04-05

Related post

Copyright (C) dskims.com, All Rights Reserved.

processed in 0.334 (s). 11 q(s)